Nee, veel beter dan beterend is het nog niet, vandaag, laat staan
best! Dat hoort bij de echte, onvervalste influenza, zo bleek uit de
checklist die ZelfzorgNL me via twitter deed toekomen. We pasten precies
in de omschrijving: koorts, hoofd- en spierpijn, algehele malaise en
alleen maar behoefte aan slaap. Veel meer dan dat laatste hebben we de
afgelopen dagen dan ook niet gedaan. Laat staan dat we aten of er zelfs
maar aan dáchten. Dankzij vriendin Merel hebben we vrijdagavond weer
eens normaal gegeten - voor mij is de keuken op dit moment niet veel
meer dan een plek om thee te zetten.
Terwijl onze laatste maaltijd,
voor we ons aan de griep gewonnen moesten geven, nota bene een favoriet
is van M. (Niet dat ze daar veel plezier van heeft gehad, maar dat
terzijde…)
Ons 'galgenmaaltje' was een snelklaar maar zonderpakjesenzakjes pastagerecht, onze huisvariant op pasta aglio ed olio.
- 250 g spaghetti
- zout
- 3 el olijfolie
- 2 tenen knoflook, zeer fijn gehakt
- 1 rode Spaans pepertje, gesnipperd
- 1 bosje platte peterselie, gesnipperd
- grof zeezout
- Parmezaanse kaas
- Kook de spaghetti beetgaar in ruim water met zout (zie ook kookfoefje onderaan)
- Verwarm de olijfolie in een steelpan
- Smoor de knoflook en peper terwijl de pasta kookt
- Schep, als de pasta klaar is, 2 el kookwater in het pannetje en roer de peterselie erdoor
- Meng het mengsel door de pasta, serveer op voorverwarmde diepe borden en bestrooi met versgeraspte Parmezaanse kaas en grof zeezout naar smaak