Franse linzen met worstjes

Le Puy linzen hoef je niet voor te weken, dus dit heerlijke herfstige gerecht is in iets meer dan een half uur klaar. Goed stokbrood erbij en een groene salade aangemaakt met een pittige mosterdvinaigrette, comfort food ten top!

Dit heb je nodig:

  • 250 g Le Puy linzen
  • kruidenboeketje van 1 laurierblaadje, takje tijm, takje rozemarijn, 2 takjes selderij
  • 1 ui bestoken met 1 kruidnagel
  • 2 knoflooktenen (1 heel, 1 gesnipperd(
  • zout en versgemalen peper
  • 150 g gerookt spek in reepjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 125 g kastanjechampignons, in stukjes
  • 4 gekruide braadworstjes van de bioslager
  • platte peterselie


En zo maak je het:

  1. Kook de linzen met kruiderij, ui en 1 teen knoflook in ruim 1/2 liter water in 25 minuten gaar.
  2. Giet ze af, verwijder de smaakgevers, doe de linzen terug in de pan en breng op smaak met zout en ruim versgemalen peper
  3. Bak de spekreepjes zachtjes aan in een koekenpan, voeg na 5 minuten de ui, gesnipperde knoflook en champignons toen en laat op halfhoog vuur bakken tot het meeste vocht verdampt is
  4. Bak ondertussen de worstjes in een klein beetje olie gaar en bruin
  5. Schep de spekjes door de linzen
  6. Neem de worstjes uit de pan, schep de linzen door het braadvet
  7. Roer voor het opdienen de gesnipperde peterselie door de linzen
  8. Serveer met de worstjes erbovenop