Een paar weken geleden timmerde Wagamama, ter gelegenheid van de 
											opening van het nieuwe filiaal aan de Amstelstraat, op Facebook flink 
											aan de weg: met een mailtje kon een gratis maaltijd worden gewonnen. 
											'Dat doe ik', dacht ik, 'ik wint toch nooit iets, maar wie weet.' 
Nou,
											 dit keer zat het mee: niet alleen had ik deze keer beet, ik kon zelfs 
											kiezen uit dag en tijdstip. Op maandag 12 december moesten we ons stipt 
											om 1 uur melden, werden welkom geheten door meisje A, naar ons plekje 
											gebracht door jongen B, bestelden bij meisje C en kregen onze gerechten 
											van jongen D. In het arrangement zaten 2 drankjes, een gedeeld 
											bijgerecht - wij kozen krokant gebakken inktvis met yuzu-chilidip, als 
											hoofdgerecht een chilli beef ramen voor mij en shrimp teppan noodles 
											voor M. en een uurtje later stonden we weer buiten. Ik ben meestal niet 
											zo van zo'n Amerikaans concept, kan me nauwelijks voorstellen dat 
											snelheid en efficiëntie niet ten koste gaan van de kwaliteit, maar dit 
											eten was écht lekker. 
Na alle hartigheid hadden we best nog iets 
											fris en/of zoets gewild, maar dat was niet inbegrepen in de uitnodiging 
											en omdat tijdens de openingsactie zonder kassa wordt gewerkt, was iets 
											extra's bestellen niet mogelijk. 
 
																			Daarom, voor als we vanavond toch nog trek hebben én nog steeds zin in wat zoets: mijn instanttoetje voor noodgevallen. Supersnel, supermakkelijk, superlekker, maar pas op: superheet!
Appeltje uit de oven
De hoeveelheden hoeven niet exact, ze hangen af van de maat van de appels
- 4 niet te grote Cox d'Orange appels
- 4 tl boter
- 4 volle tl zwartebessen- of kersenjam
- 4 tl lichtbruine basterdsuiker
- Was de appels goed af, boor de klokhuizen eruit,zet ze in passende ovenschaaltjes (souffleepotjes bijvoorbeeld)
- Trek langs de rand van het schaaltje met een puntig mesje een ondiepe horizontale kerf in de appel
- Duw eerst een theelepel boter* in het boorgat, schep daar de jam op en vul op met bruine suiker - die moet als een bergje bovenop liggen
- Bak de appeltjes in ca. 20 minuten bij 200° gaar.
- Laat de appeltjes iets afkoelen, maar eet ze zo heet mogelijk, het stoofsap onderin het schaaltje is warm het lekkerst!
*Botertruukje: steek met de appelboor een cilindertje boter uit het pakje!
Er zijn mensen die er ook nog een bolletje vanille-ijs of wat crème fraîche erbij willen, maar voor mij hoeft dat niet eens.
Je
											 kunt de jam opleuken met likeur, of de boter vermengen met wat 
											amandelspijs, zolang de vulling al smeltend de appel maar smaak geeft!
 
													 
													