Latkes van biet, wortel en pastinaak
- 2 rauwe bietjes, ca. 400 gram
- 2 pastinaken, ca. 400 gram
- 2 waspenen, ca. 400 gram
- 2 eieren
- 3 eetlepels aardappelmeel
- 2 theelepels milde kerriepoeder
- geraspte schil van 1 limoen
- 3 lente-uitjes,heel fijn gesneden, met groen
- 1 theelepel zout
- versgemalen peper
- zonnebloemolie
- Schil de bietjes, pastinaken en wortelen
- Rasp de wortelgroentes
- Klop de eieren en het aardappelmeel door elkaar
- Roer er kerriepoeder limoenschil, lente-uitjes, zout en peper door
- Schep eerst de pastinaak- en wortelsliertjes door het eimengsel en daarna pas de bietjes - het mengsel mag niet helemaal roze worden
- Verhit een laagje olie in de koekenpan, schep er drie bergjes van het latkemengsel in, druk plat tot een rondje
- Bak de latkes aan weerskanten bruin en krokant
- Geef er friszure appelmoes bij of dikke yoghurt, aangemaakt met zout, wat limoensap en goed uitgeknepen geraspte komkommer