Latkes, de postmoderne versie


Latkes van biet, wortel en pastinaak

  • 2 rauwe bietjes, ca. 400 gram
  • 2 pastinaken, ca. 400 gram
  • 2 waspenen, ca. 400 gram
  • 2 eieren
  • 3 eetlepels aardappelmeel
  • 2 theelepels milde kerriepoeder
  • geraspte schil van 1 limoen
  • 3 lente-uitjes,heel fijn gesneden, met groen
  • 1 theelepel zout
  • versgemalen peper
  • zonnebloemolie


  1. Schil de bietjes, pastinaken en wortelen
  2. Rasp de wortelgroentes 
  3. Klop de eieren en het aardappelmeel door elkaar
  4. Roer er kerriepoeder limoenschil, lente-uitjes, zout en peper door
  5. Schep eerst de pastinaak- en wortelsliertjes door het eimengsel en daarna pas de bietjes - het mengsel mag niet helemaal roze worden
  6. Verhit een laagje olie in de koekenpan, schep er drie bergjes van het latkemengsel in, druk plat tot een rondje
  7. Bak de latkes aan weerskanten bruin en krokant
  8. Geef er friszure appelmoes bij of dikke yoghurt, aangemaakt met zout, wat limoensap en goed uitgeknepen geraspte komkommer