Het lekkere leven 2014

Kerst-eten, van heel vroeger
Tuttit frutti in Earl Grey thee

Latkes, de postmoderne versie
Aardappelkoekjes met biet, wortel en pastinaak

Duivels dilemma
Het verhaal achter de latkes, en een recept voor de traditionele versie

Kugel met peren
Stoofperen onder een dekentje van deeg, de expresversie

Pulled pork
Het recept voor Pulled Pork, de versie van Didi gecombineerd met die van mijzelf

Foodbuzz en culipraats
D
e bekendmaking van het Foodlingo 2014 en de presentatie van het culinaire trendwoordenboek 'Foodlingo Bijbel’, met daarin het recept voor Pulled Pork

Durfkoken
De aardpeer in de hoofdrol, met recept voor aardpeersoep

Lekkere dingen
Verslag van een Indiase kookworkshop, en een recept voor Shufta, gedroogde vruchten in geurige suikerstroop

Het kroketeffect
Nationale krokettendag, 9 oktober, de postume presentatie van Het krokettenboek van Johannes van Dam en zijn recept voor Satékroketten

Ik hád al een kookboek
De presentatie van het kookboek van het Israëlische chefsechtpaar Sarit Packer en Itamar Srulovich van het Londense restaurant Honey & Co

‘Shoarma’ met bloemkool
Een drietrapsrecept uit het kookboek 
Honey & Co

Pompoensoep met piri-piri
De low-carb versie van onze favoriete recept, met een flinke schep pittigheid erin

Some like it (very) hot
Het recept voor Portugese piri-pirisaus, gemaakt met vurige jalapeño's

Break the fast, en toch geen breakfast (of toch wel?)
Vasten op Grote Verzoendag, en het eten daarna, met een recept voor Hollandse haringsalade

Koning bloemkool
Low carb zen, en een recept voor een hele bloemkool met een kruidenkorstje, gegaard in de oven

Lekker aan de lijn
Een recept voor ontbijtgranen zónder overbodige suikers en andere toevoegingen

Hoemmoes van leblebi, zo lekker!
Een hoemmoesproeverij en een Koerdisch recept voor hoemmoes van geroosterde kikkererwten

Logistiek rondom een huwelijk
Misha Aster trouwde zijn grote liefde Kinneret Sieradzki in de Bourgogne, en wij kookten een Hollandse feestmaatlijd

Cheesecake, Mozes en de Tien Geboden
Ik hield een radiopraatje over Sjavoeot, ook wel het Wekenfeest genaamd, en bakte blintzes, pannenkoekjes gevuld met lekkers

Zonder matzes geen Pesach
Met een recept voor ‘matzecrunch’, wat mij betreft de allerlekkerste manier om matzes te eten

De oren van Haman
Hamantaschen, ook wel Hamansoren genaamd, lijken nog het meest op driekanten steekjes, gevuld met (in dit geval) puree van gedroogde abrikozen

In geuren en kleuren
Linzensoep als warmlopertje voor een Indiase kookworkshop, met een kleurig en geurig specerijenmengsel

Flitsvisite
de trouwringen van Simon en Bas, en een frambozentaartje met frangipane

Eten met mijn maatje
Nieuw in het keukenkastje: het eetmaatje, en een recept voor 
Egg fried rice ‘façon maison'

Citrusgeluk
Het zaligzoete uiteinde van een zakje bergamotcitroentjes

Jarig
Ik werd 67, en bakte James Martins onvolprezen Sticky toffee pudding met caramelsaus 

Zoet!
Marjon bakt een overheerlijke Tompoes met mascarpone en appel

Radiopraatje
Mijn eerste bijdrage aan Schepper & Co ging over Toe Bisjwat, het Joodse Nieuwjaarsfeest van de bomen. En we aten Turkse yoghurt met zuidvruchten