Kerst-eten, van heel vroeger
Tuttit frutti in Earl Grey thee
Latkes, de postmoderne versie
Aardappelkoekjes met biet, wortel en pastinaak
Duivels dilemma
Het verhaal achter de latkes, en een recept voor de traditionele versie
Kugel met peren
Stoofperen onder een dekentje van deeg, de expresversie
Pulled pork
Het recept voor Pulled Pork, de versie van Didi gecombineerd met die van mijzelf
Foodbuzz en culipraats
De bekendmaking van het Foodlingo 2014 en de presentatie van het culinaire trendwoordenboek 'Foodlingo Bijbel’, met daarin het recept voor Pulled Pork
Durfkoken
De aardpeer in de hoofdrol, met recept voor aardpeersoep
Lekkere dingen
Verslag van een Indiase kookworkshop, en een recept voor Shufta, gedroogde vruchten in geurige suikerstroop
Het kroketeffect
Nationale krokettendag, 9 oktober, de postume presentatie van Het krokettenboek van Johannes van Dam en zijn recept voor Satékroketten
Ik hád al een kookboek
De presentatie van het kookboek van het Israëlische chefsechtpaar Sarit Packer en Itamar Srulovich van het Londense restaurant Honey & Co
‘Shoarma’ met bloemkool
Een drietrapsrecept uit het kookboek Honey & Co
Pompoensoep met piri-piri
De low-carb versie van onze favoriete recept, met een flinke schep pittigheid erin
Some like it (very) hot
Het recept voor Portugese piri-pirisaus, gemaakt met vurige jalapeño's
Break the fast, en toch geen breakfast (of toch wel?)
Vasten op Grote Verzoendag, en het eten daarna, met een recept voor Hollandse haringsalade
Koning bloemkool
Low carb zen, en een recept voor een hele bloemkool met een kruidenkorstje, gegaard in de oven
Lekker aan de lijn
Een recept voor ontbijtgranen zónder overbodige suikers en andere toevoegingen
Hoemmoes van leblebi, zo lekker!
Een hoemmoesproeverij en een Koerdisch recept voor hoemmoes van geroosterde kikkererwten
Logistiek rondom een huwelijk
Misha Aster trouwde zijn grote liefde Kinneret Sieradzki in de Bourgogne, en wij kookten een Hollandse feestmaatlijd
Cheesecake, Mozes en de Tien Geboden
Ik hield een radiopraatje over Sjavoeot, ook wel het Wekenfeest genaamd, en bakte blintzes, pannenkoekjes gevuld met lekkers
Zonder matzes geen Pesach
Met een recept voor ‘matzecrunch’, wat mij betreft de allerlekkerste manier om matzes te eten
De oren van Haman
Hamantaschen, ook wel Hamansoren genaamd, lijken nog het meest op driekanten steekjes, gevuld met (in dit geval) puree van gedroogde abrikozen
In geuren en kleuren
Linzensoep als warmlopertje voor een Indiase kookworkshop, met een kleurig en geurig specerijenmengsel
Flitsvisite
de trouwringen van Simon en Bas, en een frambozentaartje met frangipane
Eten met mijn maatje
Nieuw in het keukenkastje: het eetmaatje, en een recept voor Egg fried rice ‘façon maison'
Citrusgeluk
Het zaligzoete uiteinde van een zakje bergamotcitroentjes
Jarig
Ik werd 67, en bakte James Martins onvolprezen Sticky toffee pudding met caramelsaus
Zoet!
Marjon bakt een overheerlijke Tompoes met mascarpone en appel
Radiopraatje
Mijn eerste bijdrage aan Schepper & Co ging over Toe Bisjwat, het Joodse Nieuwjaarsfeest van de bomen. En we aten Turkse yoghurt met zuidvruchten