Pulled Pork


  • 1 kilo varkensschouder aan een stuk
  • 50 g zeezout 
  • 75 gr lichtbruine bastardsuiker
  • 2 tl pimentón, gerookte paprikapoeder, liefst de pittige
  • 1 el vijfkruidenpoeder
  • versgemalen zwarte peper
  • 100 g tomatenketchup (de bio-versie heeft meer smaak)
  • 1 el sriracha (hete rode saus)
  • 1 el Chinese zwarte azijn
  • 3 tenen knoflook
  • 2 eetlepels zoete ketjap
  • 1 el soja
  • 1 el limoensap
  • 2 el hoisinsaus


  1.  Droog het vlees met keukenpapier
  2. Wrijf het vlees in met een mengsel van zout en suiker, stop het in een ziplockzakje en laat het overnacht in de koelkast marineren - de volgende dag is het vlees enigszins gekrompen
  3. Spoel het vlees af en droog het met keukenpapier
  4. Meng alle overige ingrediënten tot een pasta, wrijf het vlees hiermee in en laat opnieuw marineren, dat kan een uurtje zijn (zo doet Didi het) maar langer kan ook
  5. Verwarm de oven voor op 140 graden
  6. Leg het vlees in een passende braadslee of pan en laat het in ca. 6 uur door en door gaar worden, bedruip het vlees af en toe
  7. Laat afkoelen in een schaal, schep zoveel mogeijk vet van het stoofvocht
  8. Kook de aanbaksels in de braadslee los met wat water
  9. Trek met twee vorken het vlees aan flarden - in Rotterdam noemen ze het dan ‘rafelvlees’
  10. Heerlijk op een hard broodje, besmeerd met roomboter, en bedropen met saus