Daags voor de nationale pakjesavond 5 december (waar wij, vanwege grote kinderen en nog geen kleinkinderen, niet aan doen) begon het al te gonzen: NAPA11 kwam eraan. Nationale AntiPakjesAvond 2011, 4 december, is verzonnen door fervent antipakjesenzakjesvoorvechtster Karin Luyten. Een geweldig initiatief waar hopelijk veel mensen gehoor aan geven, al was het maar voor één dag, om ook eens zónder door de levensmiddelenindustrie verzonnen smaken te koken.
Een zeker ongemakkelijk gevoel kan ik niet bedwingen - in mijn TV-dagen heb ik immers heel erg vaak met voorbedachte producten gewerkt. 'If you can't beat them, join them' was toen mijn motto:
je kunt consumenten toch leren dat ze zelfs met kant-en-klaar producten toch iets naar eigen smaak op tafel kunnen zetten.
Ik weet dus uit eigen ervaring dat je heel erg uitgekeken raakt op wat anderen voor je verzinnen - zelf doen echt zóveel leuker en lekkerder! Ik laat allang niet meer mijn culinaire licht onder de korenmaat schijnen.
Ik heb dit jaar aangehaakt bij de grote groep culinaire collega's die deelnemen aan de antipakjesweek van 28 november tot en met 4 december, ook wel Antipakjesestafette genaamd. Op Karin's website staan in vijf afleveringen de recepten die de deelnemers hebben ingebracht.
Mijn bijdrage is Kippastei met prei en sinaasappel, een echte traditional uit eigen keuken die ik, vreemd genoeg, lang niet had gemaakt.