Muziek&Moois

Kippenvel op zondagochtend

Ik luister op zondagochtend graag naar 'Anne op zondag' op RTVNH - ze draait vaak van die lekkere, van gouwe tot heel ouwe, mij dierbare muziek. Maar nu net viel ik, tussen de ontbijtmaakhandelingen door, in een liedje van Herman van Veen dat ik nog nooit had gehoord (ik ben niet zo enorme fan van hem). 
'Voor Marie Louise', heet het, prachtig melancholisch en ontroerend. Warme liefhebbende armen in muziek gevat, en daar zijn mijn waterlanders niet tegen bestand. 


Fantasia

Jeugdsentiment… als kind heb ik Walt Disney's muziekfilm Fantasia, gemaakt in 1940, een paar keer gezien en heb 'm op video, maar ik was de film eerlijk gezegd een beetje vergeten, tot een oud-kookworkshopleerling een fragment ervan op Facebook zette. En van het een komt het ander: op YouTube vond ik The Rite of Spring uit Fantasia. In 22 minuten het verhaal van het ontstaan van het heelal en het leven op aarde…


Leopold Stokowski (1882-1977) dirigeert het Philadelphia Orchestra.

(Op het YouTube channel van Schnorkie27 staan nog meer fragmenten uit Fantasia)

Crazy Xmas song

We doen weliswaar niet aan kerstmis dit jaar, maar een bizar kerstliedje wil er toch wel in. Happy holidays, y'all!


It's a wonderful world

Sir David Attenborough doet zijn eigen versie van 'It's a wonderful world'


Weightless

Onze vriendin, actrice en zangeres Wynn Heliczer zette een prachtige YouTube video op haar Facebook. Ik had nooit van de Zweedse zangeres Erika Janunger gehoord, maar was wel meteen gegrepen door de beelden en de muziek.


Mad world

Teruggevonden in oud YouTube lijstje


Annett Louisan

Vriendin Merel moest haar rode kater Sausage laten inslapen, de dag erna 
deelde ze dit mooie kattenliedje op twitter.